Het verhaal

Dit is het TrapaniMafia verhaal.


Maffia schrijf je overigens officieel niet met 2 ff maar met 1f.

Het is bekend dat ergens midden in de 19de eeuw men voor het eerst gesproken werd over de mafia. In deze verhalen kwam vooral naar voren dat boeren met hun beschilderde ezelskarren naar het noorden vertrokken om daar een strijd aan te gaan voor hun onafhankelijkheid. Men gaat er van uit dat toen de toon is gezet voor de mafia zoals hij tegenwoordig functioneert. Vreemd is dan wel, dat eerder werd gevochten voor onafhankelijkheid, terwijl er niets onafhankelijks is in de maffia tegenwoordig. Iedereen is op de hoogte van de takken van de maffia, dat hoeven we denk ik niet meer uit te leggen. Voor diegenen die nog niet helemaal op de hoogte zijn, vindt u hieronder een opsomming.

De maffia heeft een

  • Criminele tak
  • Culturele tak
  • Politieke tak en een
  • Economische tak


Drugshandel

De angst dat eigen familie of kinderen iets met drugs te maken zouden krijgen was zo groot dat het verboden was om in aanraking hier mee te komen. Later werden er natuurlijk wel drugs geproduceerd en verhandeld. Drugs werden de nummer 1 inkomsten van de maffia. Mede door het vervoeren van drugs naar bijvoorbeeld Amerika is de maffia van tegenwoordig zo machtig en rijk. Vooral de Siciliaanse maffia is een belangrijke organisatie in de internationale drugshandel. Er word naar schatting per jaar ongeveer € 8 miljard omgezet met de handel in drugs.

Wapenhandel

Als je zou kunnen nagaan wat de maffia zelf aan wapens bezit, dan weet je ook dat de organisatie van de maffia zo ongeveer 2 miljard per jaar omzet aan alleen al hun wapenhandel.

Woekerleningen

In films kun je het al zien, winkels en bedrijven die worden bedreigd door een aantal leden van een maffia familie. In een blad is ooit geplubliceerd dat het in de werkelijkheid ook echt gebeurt. Ruim 25% van de kleine ondernemers heeft schulden bij de maffia. Als je uitrekent hoeveel ze verschuldigd zijn, dan kom je uit op een bedrag van € 1,4 miljard. Het incasseren van deze bedragen gaat als het niet anders kan onder zware bedreigingen! Bij niet betalen loop je het risico te verdwijnen van deze aardbodem. Wanneer de maffia op tv genoemd wordt, dan hoor je daar vaak ook de namen van Italiaanse ministers. Je zult begrijpen dat de maffia ook door hun banden met deze ministers veel macht hadden bij bijvoorbeeld de politie. Door deze macht werden veel misdrijven niet op gelost. Een misdrijf werd in de doofpot gestopt, zo kon de maffia voorkomen dat er bepaalde mensen in verband werden gebracht met de maffia. Doordat zoveel misdrijven niet werden opgelost is het wantrouwen tegen de regering ontstaan. In 2012 is de maffia sterker dan ooit. Met alles wat we tegenwoordig aan materialen bezitten. Drugs worden geproduceerd en verscheept naar veel landen. Er verdwijnen tegenwoordig zo ontzettend veel mensen, nooit word er nog wat van ze terug gevonden. Alleen mensen die bij de maffia horen weten waar die personen zijn gebleven. Een station opblazen in het drukke milaan is geen illusie meer. De perfecte manier van de maffia om te laten zien dat ze nog steeds bestaan. Angst is de voedingsbron voor de maffia.! Hierboven wordt jammer genoeg de realiteit geschetst. Wij keuren het natuurlijk ook niet goed, het is jammer dat er organisaties bestaan die dit allemaal daadwerkelijk kunnen aanrichten. Laten ze gewoon gezellig thuis een spelletje gaan spelen, zonder daadwerkelijke doden.

Je bent beland op het spel TrapaniMafia, Welkom!

Wanneer je jezelf aanmeld begin je onder aan de ladder. Net zoals dat bij welke Maffia familie ook.

Je zult moeten beginnen met een misdaad, kun jij bij de buren een auto uit de garage stelen?

Heb jij het lef om een georganiseerde misdaad te plegen? Dwing je voldoende ontzag af bij de anderen? Durf jij te moorden, dwing je daarmee voldoende respect af? word je uiteindelijk net zo machtig als een Don? Kun jij iemand anders voor je laten moorden?

Word jij rijk? misschien wel de rijkste.

Ben jij in staat om je eigen dynastie te vormen?

De belangrijkste vraag die overblijft: ben je in staat om het alleen maar als een spelletje te zien, en je te realiseren dat het allemaal gelukkig helemaal niets met de realiteit te maken heeft.?

De maffia heeft talloze levens verwoest! In Italie is bijna iedereen bang dat zijn buurman een maffioso is.

 Deze tekst is alleen voor trapaniMafia!  

Hij is speciaal voor TrapaniMafia geschreven door Cinderbella.

Wil je deze tekst ook op je site hebben, log je dan in en mail Ferro. Ik weet zeker dat hij de moeite zal nemen om ook zo’n mooie tekst voor jou te vragen te schrijven.

Kopieren van deze tekst is dus ten strengste verboden, hij is alleen van TrapaniMafia.


© trapanimafia, geschreven door Cinderbella 06-02-2012